Perutusan Pengerusi

Assalamualaikum w.b.t.

Salam Melaka Berwibawa, Melaka 757 tahun.

Selaku Pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan Muzium Melaka (PERZIM) saya ingin mengucapkan syabas dan tahniah kepada seluruh warga kerja PERZIM di atas usaha yang tidak mengenal erti jemu memajukan institusi permuziuman melalui jaringan kerjasama antara badan korporat, swasta, NGO mahupun sektor awam demi memastikan khazanah bangsa terpelihara untuk generasi akan datang.

Kaedah dan formula ini dilihat sebagai saluran terbaik ke arah meningkatkan kunjungan pelancong ke PERZIM melalui pertambahan jumlah muzium dan galeri yang mencapai angka 37 buah sehingga ke hari ini, ia turut disokong dengan hasrat kerajaan negeri yang meletakkan matlamat 20 juta orang pelancong berkunjung ke Melaka pada tahun 2020.

Dikesempatan ini, saya mendoakan PERZIM akan terus mengecapi kejayaan di masa akan datang dan bersedia menerima sebarang cabaran demi menjadi sebuah institusi pemuziuman bertaraf antarabangsa yang begitu unggul dan disegani oleh segenap lapisan masyarakat.

Selamat Menyambut Tahun 2020/1441 hijrah.

YB DATUK MUHAMMAD JAILANI KHAMIS
Pengerusi Lembaga Pengarah PERZIM

Hits: 607

STATISTIK

icon

30+

JUMLAH MUZIUM & GALERI
icon

800,000+

JUMLAH PELAWAT TAHUN LEPAS
icon

2800+

JUMLAH JAM BEROPERASI TAHUN INI
icon

60+

MAKLUMBALAS PELANGGAN

TAHUKAH ANDA?

Apakah yang perlu anda tahu.
  • Kubur Tujuh Beradik, dahulunya terletak kira-kira 100 meter dari Kubur Sultan Arifin dan kini ditempatkan di dalam Kompleks Perkuburan Pulau Besar.
    Muzium Pulau Besar
TOP